Garagen-Sektionaltor in weiß
Industrie-Sektionaltore
Garagen-Sektionaltor in dark grey

Datan suojelu

Novoferm GmbH:n / Novoferm Germany GmbH:n tietosuojavakuutus

Novoferm GmbH:n / Novoferm Germany GmbH:n konsernille

koostuen seuraavista

 

 

 

www.novoferm.com 

mukaan lukien Extranet (www.novoferm-händler.de, www.novoferm-handwerker.de, www.novoferm-architekten.de, www.novoferm-erfolgsportal.de ja www.novoferm-extranet.de), online-myymälä ja NOVOSALES-myyntialusta

 

www.novoferm.de

mukaan lukien Extranet (www.novoferm-händler.de, www.novoferm-handwerker.de, www.novoferm-architekten.de, www.novoferm-erfolgsportal.de ja www.novoferm-extranet.de), online-myymälä ja NOVOSALES-myyntialusta

 

ja Novoferm-edustajien sivut seuraavissa maissa

www.novoferm.at - Itävalta

mukaan lukien NOVOSALES Austria -myyntialusta

www.novofermalsal.com - Espanja

www.novoferm.dk - Tanska    

www.novoferm.cz - Tšekin tasavalta

www.novoferm.gr - Kreikka

www.novofermindustrie.be ja www.novoferm.be - Belgia

www.novoferm.it - Italia

www.novoferm.pl - Puola

www.novoferm.bg - Bulgaria

www.novoferm.fr - Ranska

www.novoferm.ch - Sveitsi

www.novoferm-romania.ro - Romania

www.novoferm.nl - Alankomaat

http://www.novoferm.co.uk - Yhdistynyt kuningaskunta

http://www.novoferm.hu - Unkari

 

 

Päivitetty 16.05.2018

 

Tietosuojaa koskevia yleisiä tietoja

(1) Novoferm GmbH kiittää sinua yrityskonserniamme ja sen tuotteita kohtaan osoittamastasi mielenkiinnosta. Novofermilla on sen maailmanlaajuisesta toiminnasta johtuen verkkosivuja eri puolilla maailmaa. Novoferm GmbH on vastuussa eurooppalaisen yrityskonsernin verkkosivuista EU-tietosuoja-asetuksen pohjalta (seuraavassa DSGVO). Johtuen yrityksen Saksassa sijaitsevasta päätoimipaikasta vastuullisina tietosuojaviranomaisina toimivat saksalaiset tietosuojaviranomaisen Saksan liittotasavallan tietosuojalain (seuraavassa BDSG) mukaisesti.

 

Vastuullinen taho on

 

Novoferm GmbH

Toimivaltainen tuomioistuin: Coesfeldin käräjäoikeus, HRB 7771

Arvonlisätunnistenumero: DE811152143

 

jota edustaa toimitusjohtaja

Dipl.Ing. Rainer Schackmann, Vorsitzender
Dipl.-Kfm. Thomas Hage
Dipl.Ing. Dirk Gößling
 

Tietosuojavaltuutettu:: Thorsten Werbeck

 

Isselburger Str. 31
D-46459 Rees

Puh: (+49) 02850-910-0
Telefaksi: (+49) 02850-910-646
Internet:

www.novoferm.com (Novoferm Group),

www.novoferm.de (Novoferm Deutschland)

 

(2) Edustajamme ilmoitetuissa maissa ovat vastuussa paikallisten tietosuojalakien noudattamisesta. Kaikki edustajat ovat velvoitettuja noudattamaan DSGVO-tietosuoja-asetusta ja seuraavaa tietosuojalauseketta. Kulloinkin kyseessä olevan edustajan tietosuojasta vastuulliset tahot tai tietosuojavaltuutetut käyvät ilmi lausekkeen lopussa olevasta menetelmähakemistosta tai kunkin edustajan sivujen julkaisutiedoista.

 

Tietosuoja Extranetissä rekisteröidyille käyttäjille

Saksankielinen Extranet on Saksassa toimiville yritysasiakkaille luotu B2B-alusta. Extranetin sivut tavoittaa online-portaalien kautta: myyjille www.novoferm-händler.de pienyrittäjille www.novoferm-handwerker.de ja arkkitehdeille www.novoferm-architekten.de. Siellä kuvatut Saksan Novofermin palvelut on tarkoitettu ainoastaan rekisteröidyille asiakkaille, joiden yrityksen toimipaikka on Saksassa. Saksassa tapahtuvassa myynnissä vastuullinen taho on Novoferm Vertriebs GmbH, jolle Saksasta tulevat tiedustelut välitetään. Rekisteröinti ja pääsy Extranetiin on siksi riippuvaista tietojesi luovutuksesta Novoferm Vertriebs GmbH:lle. Novoferm Vertriebs GmbH noudattaa Novoferm GmbH:n seuraavia sääntöjä koko sisällön osalta. Tietosuojavaltuutettumme Thorsten Werbeck on vastuussa konsernivaltuutettuna tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 37 kohdan 2 mukaisesti myös Novoferm Vertriebs GmbH:n tietosuojasta.

 

Tietosuoja myyntialustoilla NOVOSALES ja NOVOSALES AUSTRIA sekä Novoferm GmbH:n online-myymälässä rekisteröidyille käyttäjille

Myös kaikki myyntialustat on toteutettu pelkkinä B2B-alustoina.

Saksassa tapahtuvassa myynnissä vastuullinen taho on Novoferm Vertriebs GmbH, jolle NOVOSALES-myyntialustalla tekemäsi tilaukset välitetään. Rekisteröinti ja pääsy on siksi riippuvaista tietojesi luovutuksesta Novoferm Vertriebs GmbH:lle. Novoferm Vertriebs GmbH noudattaa Novoferm GmbH:n seuraavia sääntöjä koko sisällön osalta. Tietosuojavaltuutettumme Thorsten Werbeck on vastuussa konsernivaltuutettuna tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 37 kohdan 2 mukaisesti myös Novoferm Vertriebs GmbH:n tietosuojasta.

 

Vastuullinen taho on

Novoferm Vertriebs GmbH

Toimivaltainen tuomioistuin: Coesfeldin käräjäoikeus, kaupparekisterin sivu 12057

Arvonlisätunnistenumero: DE 815126260

 

jota edustaa toimitusjohtaja

Dipl.Ing. Rainer Schackmann, puheenjohtaja

Dipl.Ing., Dipl.-Kfm. Norbert Dyx

Dipl.-Kfm. Thomas Hage

 

Tietosuojavaltuutettu: Thorsten Werbeck

 

Schüttensteiner Str. 26

D-46419 Isselburg

Puh.: (+49) 02850-910-700

Telefaksi: (+49) 02850-910-646

Sähköposti: vertrieb@novoferm.de

 

Itävallan myynnistä on vastuussa Novoferm Austria GmbH, jolle NOVOSALES AUSTRIA -myyntialustalla tehdyt tilaukset välitetään. Rekisteröinti ja pääsy on siksi riippuvaista antamastasi suostumuksesta tietojesi välittämiseksi Novoferm Austria GmbH:lle. Novoferm Austria GmbH noudattaa seuraavia Novoferm GmbH:n sääntöjä täyden sisällön osalta.

 

Vastuullinen taho on

Novoferm Austria GmbH

jota edustaa toimitusjohtaja

Herrn Thomas Hage
 

Roter Hof 1/1

A-2000 Stockerau

 

Korneuburgin käräjäoikeus FN 235042 a

Arvonlisäveronumero: ATU 56947228

Tietosuojavaltuutettu: Thorsten Werbeck

puhelin: (+43)02266/98224

Faksi: (+43)02266/9822499

Sähköposti: office@novoferm.at

 

Kansainvälisten tilausten online-myymälää ja NOVOFERM-yrityskonsernin sisäisiä tilauksia hoitaa ja niistä vastaa tietosuojaoikeudellisesti Novoferm GmbH.

 

 

Tilaustietojen käsittelijä tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 28 ja Saksan tietosuojalain BDSG pykälän 62 mukaisesti

(1) Bautzenissa sijaitsevista palvelimista ja tilaustietojen käsittelystä (tallennus ja tietojen välittäminen Novofermille ja Novofermin jälleenmyyjille) vastaa meidän toimeksiannostamme itelligence AG, Königsbreede 1, DE-33605 Bielefeld.

(2) Verkkosivujen palvelimesta Straßburgista sekä tilaustietojen käsittelystä (tallennus ja välittäminen Novofermille ja sen jälleenmyyjille) on vastuussa meidän toimeksiannostamme Beyond Media GmbH, Mercedesstraße 3, D-74366 Kirchheim am Neckar (kaupparekisterisivu 731659, Stuttgartin käräjäoikeus), jota edustaa toimitusjohtaja Sven Heib. Saksan tietosuojamääräykset koskevat myös käyttämäämme Host Service Provideria.

(3) Myös konsernin esilläoloa koskevista tiedoista huolehtii (mainokset mukaanlukien) sekä tietoja valvoo turvateknisesti ja evaluoi Beyond Media GmbH, Mercedesstraße 3, D-74366 Kirchheim am Neckar (kaupparekisterin sivu 731659, Stuttgartin käräjäoikeus), jota edustaa yrityksen toimitusjohtaja Sven Heib. Käyttäjiemme anonyymejä tai pseudonymisoituja tietoja evaluoidaan tilaustietojen käsittelyä koskevan sopimuksen pohjalta tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 28 ja Saksan tietosuojalain BDSG pykälän 62 mukaisesti. Myös Beyond Media GmbH:tä sitovat meidän alihankkijanamme Saksan tietosuojamääräykset, minkä lisäksi yritystä sitoo sopimukseen perustuva salassapitovelvollisuus.

(4) Palvelusta ”konfiguraattori”, jolla joidenkin verkkosivujemme käyttäjät voivat konfiguroida autotallin ovia ja välittää konfiguroinnin tiedot paikallisille vastuullisille Novoferm-jälleenmyyjille, sekä tilaustietojen käsittelystä (tallennus ja välittäminen Novofermille ja Novoferm-jälleenmyyjille) vastaa AlloTools S.A.  2, Rue Kellermann, F-59100 Roubaix, Ranska toimipaikkanaan 140, Quai Du Sartel, F-59100 Roubaix. Ranskan tietosuojataso vastaa EU-jäsenenä Saksan tietosuojaoikeuden tapaan tietosuojaperusasetusta.

(5) Pykälässä 12 kuvatun evästebotti-palvelun tarjoaa Cybot A/S, Havnegade 39, DK-1058 Kööpenhamina, Tanska. Tanskan tietosuojataso vastaa EU-jäsenenä Saksan tietosuoja-asetuksen tapaan tietosuojaperusasetusta. Kaikilla Novofermin sopimusyhteistyökumppaneilla on lisäksi sopimukseen perustuva salassapitovelvollisuus, ja yhteistyön puitteissa kerättyjä ja tallennettuja käyttäjätietoja saa käyttää ainoastaan tässä tietosuojalausekkeessa ilmoitettuihin tarkoituksiin.

(6) Alempana on kuvattu yksityiskohtaisemmin, kuinka ryhmän esilläoloa internetissä markkinoidaan, valvotaan ja optimoidaan käyttäjien intressien vuoksi.

(7) Vieraillessasi konsernimme verkkosivuilla tutustu myös kyseisen sivun käyttöehtoihin ja edustajiemme täydentäviin huomautuksiin koskien kyseisen Novoferm-edustajan sijaintimaan maakohtaisia erikoismääräyksiä.

(8) Pidämme Novoferm tormatic GmbH:n toimeksiannosta yllä Tormaticsales-online-myymälää verkkosivun www.tormatic.de rekisteröidyille käyttäjille kyseisillä sivuilla julkaistujen käyttöehtojen ja Novoferm Tormatic GmbH:n, jonka toimeksiannon pohjalta olemme tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 28 ja Saksan tietosuojalain BDSG pykälän 62 alaisia lakisääteisesti sekä sopimukseen perustuen, tietosuojalausekkeen pohjalta. Pääsy käyttäjätietoihin on ainoastaan tilaajalla. Käyttäjän mahdollisesti sallima tietojen edelleenvälittäminen tapahtuu myös perustuen Novoferm Tormatic GmbH:n tietosuojamääräyksiin, jotka on julkaistu verkkosivulla www.tormatic.de.

 

 

Tietosuoja-asetukset ja niitä koskevia huomautuksia

§ 1:     Anonyymi käyttö, turvallisuus, analyysi ja tilastot

(1) Novoferm ottaa verkkosivuilla käyvien henkilöiden tietojen suojaamisen vakavasti ja noudattaa tietosuojalakien määräyksiä. Haluamme antaa seuraavassa tietoa siitä, mitä henkilötietoja kysytään ja tallennetaan ja kuinka tietoja käsitellään. Henkilötiedot ovat tietoja, joiden avulla henkilö on tunnistettavissa. Niitä ovat erityisesti nimi, osoite ja puhelinnumero sekä myös palveluntarjoajan ilmoittama IP-osoite tai sinun sähköpostiosoitteesi.

(2) Pyrimme mahdollistamaan verkkosivujemme ja palveluidemme toimintojen käytön suurimmalta osin anonyymeinä. Koska verkkosivut on suojattava hakkereilta, boteilta ja kaikenlaisilta haittaohjelmilta ja sivuja on valvottava jatkuvasti, käyttäjän tilapäinen tunnistaminen on tarpeen ainakin käyttövaiheen niin kutsuttuja metatietoja käyttäen. Verkkosivujemme käytön yhteydessä protokolloidaan siksi seuraavat tiedot, jolloin tallennus tehdään ainoastaan järjestelmää koskeviin ja tilastollisiin tarkoituksiin. Avattujen sivujen, käytettävän selaimen, käyttöjärjestelmän ja pyynnön lähettävä verkkotunnus, pääsyn päivämäärä ja kellonaika, käytettävät hakukoneet. Ladattujen tiedostojen nimet ja IP-osoite. Kaikki käyttöä, erityisesti myös käyttäjän IP-osoitetta, koskevat tiedot poistetaan mahdollisimman pian, viimeistään välittömästi käytön lopettamisen jälkeen.

(3) Anonymisoitujen käyttäjätietojen, joiden perusteella sinua ei voida tunnistaa verkkosivujen käyttäjänä, tilastollinen käsittely auttaa meitä saamaan tietoa käyttäjiemme tottumuksista, tekemään palveluistamme ja toiminnoistamme käyttäjäystävällisempiä sekä sovittamaan niitä käyttäjiemme toiveiden ja tarpeiden mukaisiksi. Alihankkijamme käyttää tietojen anonymisoituun käsittelyyn Google Analytics -analyysiohjelmaa, jonka toimintoja ja suojatoimenpiteitä käyttäjien tietojen anonymisoimiseksi kuvataan seuraavassa.

 

§ 2.     Verkkoanalyysipalvelu ”Google Analytics”, Opt-Out-menetelmä versus evästebottia koskeva lauseke

(1) Nämä verkkosivut käyttävät Google Analytics -analyysiohjelmaa, joka on Google Inc.:in verkkoanalyysipalvelu (”Google”). Google Analytics käyttää evästeitä (pieniä tekstitiedostoja, vrt. myös kohta § 12), jotka tallennetaan tietokoneelle ja jotka mahdollistavat käytön analysoinnin verkkosivuja käyttäessäsi. Evästeen luomat tiedot tätä verkkosivua koskevasta käytöstäsi siirretään yleensä tallennusta varten Googlen palvelimelle USA:an. USA:ssa voimassa olevat tietosuojamääräykset eivät vastaa tällä hetkellä kaikilta osin eurooppalaisia tietosuojamääräyksiä.  

(2) Olemme aktivoineet tällä verkkosivulla IP-anonymisoinnin toiminnon. Google lyhentää silloin Euroopan unionin jäsenmaiden tai muiden Euroopan talousalueen sopimusmaiden puitteissa IP-osoitteesi ennen tietojen siirtämistä USA:an. Koko IP-osoite välitetään Googlen USA:ssa sijaitsevalle palvelimelle vain poikkeustapauksissa, ja siinä tapauksessa osoite lyhennetään kyseisellä palvelimella. Tämän verkkosivun ylläpitäjän toimeksiannosta Google käyttää kyseisiä tietoja verkkosivujen käytön evaluoimiseksi, raporttien laatimiseksi verkkosivulla tehdyistä toimenpiteistä sekä muiden verkkosivun ja internetin käyttöön liittyvien palveluiden tuottamiseksi verkkosivujen ylläpitäjälle. Google Analyticsin selaimeltasi siirtämää IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin.

(3) Alihankkijamme käyttää tietosuoja-asetuksen DSGVO tietosuojatasoon sovitettua uusinta Google Analytics -käyttöstandardia, joka on Universal Analytics perustuen tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 28 ja Saksan tietosuojalain BDSG pykälän 62 mukaiseen tilaustietojen käsittelyä koskevaan sopimukseen. Universal Analytics mahdollistaa käyttäjä-ID:n myötä Cross-Device Tracking -palvelun ja sallii käyttäjän määrittelemät mittausarvot/-standardit. Universal Analyticsin kaikkia käyttäjiä koskevien käyttöehtojen mukaisesti Analyticsille ei saa lähettää henkilötietoja. Alihankkijamme ja työntekijämme ovat sitoutuneet käyttöehtojen ehdottomaan noudattamiseen.

(4) Käyttäjä-ID:n myötä yksittäisen käyttäjän suoran tunnistuksen ei pitäisi olla mahdollista. Ohjelmatoimintojen (ks. yllä) vuoksi Universal Analyticsin käyttäjä-ID on todennäköisesti kuitenkin tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 4 kohdan 1 mukainen online-tunniste ja siten henkilökohtainen päivämäärä.

(5) Olemme siksi ohjeistaneet alihankkijoitamme ja työntekijöitämme olemaan suorittamatta käyttäjä-ID:n aktivointia ja olemaan lähettämättä henkilötietoja Googlelle.
(Linkki kohtaan ”Best Practices https://support.google.com/analytics/answer/6366371?hl=de).

(6) Google käyttää evästettä luonnollisesti jatkossakin. Evästeellä käsitellään seuraavat tiedot: selaintyyppi, käytetty käyttöjärjestelmä, URL-osoite, IP-osoite (lyhennetty/anonymisoitu) ja palvelinpyynnön kellonaika. Evsäteiden tallennuksen voi estää selainohjelmiston vastaavalla asetuksella. Haluamme kuitenkin huomauttaa, että siinä tapauksessa on mahdollista, että kaikkia tämän verkkosivun toimintoja ei välttämättä voi käyttää täydessä laajuudessa. Mikäli et hyväksy käyttömahdollisuuksien rajoituksia, käytä mieluummin verkkosivuillamme ensimmäisen kerrran vieraillessasi valmista toimintoa analyysievästeiden kytkemiseksi pois päältä (pykälän 12 evästebottimenetelmä) ja mahdollisuuttasi ilmoittaa meille vastustavasi niiden käyttöä milloin vain.

(7) Voit sen lisäksi estää evästeellä luotujen ja verkkosivun käyttöäsi koskevien tietojen (mukaan lukien IP-osoitteesi) keräämisen ja lähettämisen Googlelle sekä kyseisten tietojen käsittelyn Googlen toimesta lataamalla ja asentamalla seuraavasta linkistä (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de) saatavilla olevan selainliitännäisen. Uloskirjautumistoimintojen (niin kutsutut Opt-Out-ratkaisut) osalta sinun tulee kuitenkin ottaa yleisesti huomioon, että selaimeesi tai ”puhdistusohjelmiin”, joilla on pääsy verkkoselaimen historiaan, ei saa tehdä sellaisia asetuksia, että muiden tarjoajien Opt-Out-evästeet poistetaan. Evästebottimenetelmää koskeva valintasi (vrt. § 12) tallennetaan vuodeksi, minkä jälkeen sinulle lähetetään uusi kysely. Katsomme siksi tämän menettelytavan olevan parempi.

(8) Lisätietoja käyttäjätietojen käsittelystä Google Analyticsillä on Googlen tietosuojalausekkeessa: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=de  tai kohdassa http://www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html  (Google Analyticsiä ja tietosuojaa koskevia yleisiä tietoja).

(9) Google Analyticsin voi deaktivoida täältä: Deaktivoi nyt Google Analytics

 

 

§ 3 Konsernin mainos Google Adwordsin, uudelleenmarkkinoinnin kautta

(1) Google AdWords

(2) Verkkosivumme käyttää Google Conversion Tracking -toimintoa. Jos päädyit verkkosivuillemme Google-mainoksen kautta, Google Adwords tallentaa tietokoneellesi evästeen. Conversion Tracking -toiminnon eväste tallennetaan, kun käyttäjä klikkaa Google-mainosta. Kyseiset evästeet eivät ole enää voimassa 30 päivän kuluttua eikä niitä käytetä henkilön tunnistamiseen. Mikäli käyttäjä vierailee tietyillä verkkosivujemme sivuilla eikä eväste ole vielä umpeutunut, me ja Google tunnistamme, että käyttäjä on klikannut mainosta ja hänet on ohjattu kyseiselle sivulle. Jokainen Google AdWords -asiakas saa eri evästeen. Evästeitä ei näin ollen voida seurata AdWords-asiakkaiden verkkosivujen kautta. Konversioevästeiden keräämiä tietoja käytetään konversiotilastojen laatimiseen AdWords-asiakkaille, jotka ovat valinneet konversio-tracking-toiminnon. Asiakkaat saavat tiedon niiden käyttäjien kokonaismäärästä, jotka ovat klikanneet heidän mainostaan ja jotka on siirretty eteenpäin konversio-tracking-tagillä varustetulle sivulle. He eivät kuitenkaan saa tietoja, joiden perusteella käyttäjät olisivat henkilökohtaisesti tunnistettavissa.

(3) Jos et halua käyttää Tracking-toimintoa, voit kieltää sitä koskevien evästeiden käytön – esim. selainasetuksella, joka deaktivoi evästeiden käytön yleisesti, tai tekemällä selaimeen asetuksen, joka estää verkkotunnuksen ”googleleadservices.com” evästeet.

(4) Huomaa, että Opt-out-evästeitä ei saa poistaa, mikäli et halua mittaustietojen tallennusta. Mikäli olet poistanut kaikki evästeet selaimesta, kyseessä oleva Opt-out-eväste on asetettava uudelleen.

(5) Google Remarketing -toiminnon käyttö

(6) Tämä verkkosivu käyttää Google Inc.:in uudelleenmarkkinointitoimintoa. Toimintoa käytetään verkkosivun käyttäjien kiinnostuksen kohteisiin liittyvien mainosten esittämiseen. Verkkosivuilla vierailijan selaimeen tallennetaan niin sanottu eväste, joka mahdollistaa käyttäjän tunnistamisen uudelleen hänen avatessaan verkkosivun, joka kuuluu Googlen mainosverkostoon. Käyttäjälle voidaan näyttää kyseisillä sivuilla mainoksia, jotka koskevat sisältöjä, joita käyttäjä on aiemmin avannut verkkosivuilla, jotka käyttävät Googlen uudelleenmarkkinointitoimintoa.

(7) Google ei kerää ilmoituksensa mukaan henkilötietoja kyseisessä vaiheessa. Mikäli et kuitenkaan halua käyttää Googlen Remarketing-toimintoa, sen voi deaktivoida tekemällä tarvittavat asetukset sivulla http://www.google.com/settings/adsEvästeiden käytön mielenkiinnon kohteita koskevassa mainonnassa voi vaihtoehtoisesti myös deaktivoida seuraamalla sivun http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp ohjeita.

 

§ 4      Facebook-pikselit

(1) Käytämme joillain konsernimme sivuilla käyttäjän suostumuksella tracking-pikseleitä, jotka on luonut Facebook Inc, 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (”Facebook”). Kerätyt tiedot välitetään meille anonyymeinä, eli emme saa niiden perusteella tietoa käyttäjän henkilöllisyydestä. Facebook tallentaa kuitenkin tiedot ja käsittelee niitä, jolloin yhdistäminen kulloiseenkin käyttäjäprofiiliin on mahdollinen ja Facebook voi käyttää tietoja omiin mainostarkoituksiinsa Facebookin tiedonkäyttödirektiivin mukaisesti (https://www.facebook.com/about/privacy/) Voit mahdollistaa Facebookille ja Facebookin yhteistyökumppaneille mainosten näyttämisen Facebookissa ja Facebookin ulkopuolella. On myös mahdollista, että tietokoneellesi tallennetaan kyseistä tarkoitusta varten eväste.

(2) Klikkaa tästä, jos haluat deaktivoida mainoksen. https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/

 

§ 5      Google Mapsin käyttö

(1) Jotkut konsernin sivut käyttävät Google Maps API:a geografisten tietojen visuaaliseen näyttämiseen. Google kerää, käsittelee ja käyttää Google Mapsin käytön yhteydessä myös käyttäjän karttatoimintojen käyttöä koskevia tietoja. Lisätietoja Googlen suorittamasta tietojen käsittelystä käy ilmi Google-tietosuojaohjeista. Siellä voi myös tehdä muutoksia tietosuojakeskuksessa omiin henkilökohtaisiin tietosuoja-asetuksiin.

(2) Yksityiskohtaisia ohjeita omien tietojen hallintaan Google-tuotteiden käytön yhteydessä on. täällä.

 

§ 6      Sisällytetyt YouTube-videot

Joillekin verkkosivuillemme on sisällytetty Youtube-videoita. Vastaavien liitännäisten ylläpitäjä on YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA. Vierailu sivulla, jolla on YouTube-liitännäinen, aiheuttaa yhteyden luomisen Youtuben palvelimille. Youtubelle ilmoitetaan silloin, millä sivuilla käyt. Jos olet kirjautunut sisään Youtube-tililläsi, Youtube voi yhdistää selailukäyttäytymisesi sinun henkilötietoihisi. Sen voi estää kirjautumalla ulos Youtube-tililtä.

Kun Youtube-video käynnistetään, käyttäjä tallentaa evästeitä, jotka keräävät tietoja käyttäjän selailukäyttäytymisestä.

Jos käyttäjä on deaktivoinut evästeiden tallentamisen Google-Ad-ohjelmalle, kyseisiä evästeitä ei käytetä myöskään Youtube-videon katselun yhteydessä. Youtube tallentaa myös muihin evästeisiin ei-henkilökohtaisia tietoja. Mikäli haluat estää sen, sinun on estettävä evästeiden tallennus selaimesta.

Lisätietoja ”Youtuben” tietosuojasta on palvelun tarjoajan tietosuojalausekkeessa osoitteessa: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/

 

§ 7      Social Plugins, NOVOFERM-fanisivut sosiaalisessa mediassa ja NOVOFERMin YouTube-kanava

Tarjoamme sinulle verkkosivullamme mahdollisuuden käyttää niin kutsuttuja sosiaalisen median painikkeita. Käytämme Shariff-ratkaisua suojataksemme tietojasi verkkosivuilla käydessäsi. Silloin kyseiset painikkeet on sisällytetty verkkosivulle ainoastaan grafiikkana, joka sisältää linkin painikkeen tarjoajan vastaavalle verkkosivulle. Sinut siirretään silloin eteenpäin kyseisten palveluntarjoajien verkkosivuille grafiikkaa klikkaamalla. Tietosi lähetetään kyseiselle palveluntarjoajalle vasta silloin. Mikäli et klikkaa grafiikkaa, mitään tietoja ei vaihdeta sinun ja sosiaalisen median painikkeen tarjoajien välillä. Tietojesi sosiaalisissa medioissa tapahtuvaa keräämistä ja käyttöä koskevia tietoja on kyseessä olevien palveluntarjoajien käyttöehdoissa. Shariff-ratkaisua koskevia lisätietoja on täällä: https://www.heise.de/ct/artikel/Shariff-Social-Media-Buttons-mit-Datenschutz-2467514.html

 

Olemme sisällyttäneet seuraavien yritysten sosiaalisen median painikkeet joillekin konsernin sivuille:

Facebook Inc. (1601 S. California Ave - Palo Alto - CA 94304 - USA)

Twitter Inc. (795 Folsom St. - Suite 600 - San Francisco - CA 94107 - USA)

Google Plus/Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway - Mountain View - CA 94043 - USA)

XING AG (Gänsemarkt 43 - 20354 Hamburg - Deutschland)

LinkedIn Corporation (2029 Stierlin Court - Mountain View - CA 94043 - USA)

 

(2) Myös sosiaalisen median fanisivuistamme vastaa koko Novoferm-konsernin osalta keskitetysti Novoferm GmbH. Meillä on sivuja Facebookissa osoitteessa
(https://www.facebook.com/novofermDE) , Instagramissa osoitteessa
(https://www.instagram.com/novoferm_de/) ja LinkedInissä osoitteessa
(https://www.linkedin.com/company/novoferm) You-Tube-kanava on osoitteessa
(https://www.youtube.com/NovofermVideos).

Olemme tehneet käyttöehtoja koskevat pakolliset sopimukset alustojen vastuullisten ylläpitäjien kanssa.

Mikäli käyt Facebook- tai Instagram-sivullamme ja selaimesi sallii evästeiden tallennuksen, Facebook Ireland tallentaa tietoja selaimesi muistiin pieninä tekstitiedostoina (seuraavassa ”evästeet”), minkä jälkeen Facebook Irelandilla on pääsy kyseisiin tietoihin Facebook-alustalla tai Facebook-teknologiaa käyttävällä verkkosivulla käynnin yhteydessä. Lisätietoja käytettävien evästeiden tarkoituksesta, kyseisten evästeiden sisällyttämisestä muiden verkkosivujen toimesta ja sinulla olevista valvontamahdollisuuksista on Facebook Irelandin evästedirektiivissä. Facebook Irelandin käyttämien evästeiden yksityiskohtainen yhteenveto on saatavilla linkitetyssä evästedirektiivissä klikkaamalla siellä olevaa linkkiä ”Evästeet” kohdassa ”Miksi evästeitä käytetään?”.

Haluamme huomauttaa, että Facebook Ireland kykenee seuramaan käytettävien evästeiden avulla sinun käyttäjätottumuksiasi (käyttäjän ollessa kirjautuneena sisään myös muissa laitteissa) myös muilla kuin Facebook-alustaan kuuluvilla verkkosivuilla. Se koskee sekä Facebook-alustalle rekisteröityjä että myös rekisteröitymättömiä käyttäjiä. Sinua koskevia tietoja lähetetään Facebook Irelandille erityisesti silloin, kun käyt sivuilla, joille on sisällytetty ”Tykkää”-painike.

Haluamme lisäksi huomauttaa, että meillä ei ole mahdollisuutta vaikuttaa Facebook Irelandin evästeiden yhteydessä keräämien tietojen käsittelyyn. Käynti yrityksemme Facebook-sivulla on mahdollista myös konfiguroimalla selaimen siten, että Facebook-alustan evästeitä ei tallenneta. Lisätietoja siitä, kuinka teet evästeiden asetukset selaimessasi, on yleensä käyttämäsi selaimen apualueella.

Mikäli olet rekisteröitynyt tai kirjautunut sisään Facebook-alustalle ja haluat estää, että Facebook Ireland voi yhdistää käyntisi yrityksemme Facebook-sivulla sinun käyttäjätiliisi, sinun tulee kirjautua ulos Facebookista tai deaktivoida toiminto ”pysy sisäänkirjautuneena”, poistaa laitteellasi olevat evästeet, sammuttaa selain ja käynnistää se uudelleen.

Facebook Ireland on vakuuttanut meille, että käyttämiämme sivutilastoja varten ei käytetä henkilötietoja, joita voi laatia välittömästi evästetiedoista.

Facebook-sivumme tarjoaa sinulle mahdollisuuden reagoida julkaisuihimme, kommentoida niitä, tehdä itse julkaisuja ja lähettää meille yksityisviestejä. Tarkista huolellisesti, mitä henkilötietojasi jaat kanssamme Facebookin välityksellä. Jos haluat välttää, että Facebok käsittelee sinun meille lähettämiäsi tietoja, ota meihin yhteyttä jotain toista kautta.

 

(3) Facebook-fanisivun tietojen käsittely

Insight-evaluointipalvelun säännöt on julkaistu internetsivulla Sivuja, ryhmiä ja tapahtumia koskevat direktiivit (facebook.com). Insight-evaluointipalvelun toimintoja koskevat tiedot on myös julkaistu Facebookin internet-sivulla. Facebook sitoutuu sopimuksessa täyttämään Insight-tietojen käsittelyssä tietosuoja-asetuksen DSGVO olennaiset velvollisuudet:

”Facebook Ireland varmistaa, että sillä on oikeudellinen peruste Facebook Irelandin tietosuojadirektiivissä kuvattujen Insights-tietojen käsittelyyn (ks. kohta ”Mikä oikeudellinen peruste meillä on tietojen käsittelyyn?”). Mikäli kyseisessä sivujen Insights-täydennyksessä ei ilmoiteta muuta, Facebook Ireland huolehtii tietosuoja-asetuksen DSGVO velvollisuuden täyttämisestä Insights-tietojen käsittelyssä (mm. tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklat 12 ja 13, artiklat 15 - 21 ja artiklat 33  ja 34). Facebook Ireland huolehtii tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan puitteissa soveltuvista teknisistä ja organisatorisista toimenpiteistä käsittelyn turvallisuuden varmistamiseksi. Se pitää sisällään alla olevassa liitteessä luetellut toimenpiteet (liitettä päivitetään silloin tällöin esim. teknologisten kehitysten vuoksi). Kaikki Insights-tietojen käsittelyyn osallistuvat Facebook Irelandin työntekijät ovat velvoitettuja Insights-tietojen salassapitoon.”

Yleiset tietosuojaa koskevat tietomme sekä sinun oikeutesi pätevät rajoittamattomasti myös sosiaalisen median fanisivuillamme. Insight-evaluointien käsittely on kuvattu Novoferm GmbH:n internetpalveluiden käsittelyhakemistossa (päivitetty helmikuussa 2021), ja käsittelystä on sovittu Novoferm-konsernin tietosuojavaltuutetun kanssa. Niitä käytetään ainoastaan tarjottujen palveluiden ja sivujen sisältöjen toimintojen parantamiseen sekä anonymisoituun markkinoiden tilastolliseen tarkasteluun. Tällä tavalla opimme tuntemaan suuren käyttäjämäärän mieltymykset ja tuotteistamme kiinnostuneet käyttäjät ja voimme kohdistaa tarjouksia verkkosivuillamme ja fanisivuillamme käyttäjien toiveiden ja mielenkiinnon kohteiden mukaisesti. Käyttäjän yksilöllistä tarkastelua ei tapahdu, ja erityisesti emme suorita yksittäisten käyttäjien profilointia.

Tarkastelutietojen käsittely tapahtuu siksi tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 6 kohdan 1 alakohdan f) mukaisesti. Alustan ylläpitäjän tiedonkäsittely on alustan ylläpitäjän vastuulla. Mikäli Facebook-sivumme yhteydessä käsitellään henkilötietoja ja Facebook päättää yksin käsittelyn tarkoituksesta ja välineistä, Facebook Ireland Limited (seuraavassa ”Facebook Ireland”), 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland on yksinomaisessa vastuussa käsittelystä. Facebook Irelandin tietosuojaa koskevat tiedot ovat verkkosivulla   Tietosuojaperusasetus (DSGVO) | Facebook for Business.

 

(4) Instagram-Business-profiilin evaluointi

Olemme luoneet Instagram-sivumme Business-profiilina ja käytämme myös tässä Facebook Irelandin tarjoamaa anonymisoitua sivutilastoa (”Instagram Insights”), joka antaa meille tietoa Instagram-sivumme kävijöistä sekä heidän toiminnastaan Instagram-sivuillamme ja sivujen sisällöistä. Emme osallistu millään tavalla päätökseen sivutilastojen laatimiseen käytettävien tapahtumatietojen käsittelyn välineistä ja tarkoituksista. Tilastot sisältävät seuraavia tietoja: Kattavuus, sivuilla käynnit, viipymisaika, toimenpiteet kuten julkaisusta tykkääminen, julkaisujen kommetoiminen tai jakaminen, käyttäjän demografiset tiedot ja sijaintipaikka. Käytämme tietoja tunnistaaksemme tarjoamiamme sisältöjä ja tuotteitamme kohtaan osoittaman kiinnostuksesi. Emme pysty selvittämään, kuka käyttäjä on kyseessä.

Insight-evaluointien käsittely on kuvattu Novoferm GmbH:n internetpalveluiden käsittelyhakemistossa (päivitetty helmikuussa 2021), ja käsittelystä on sovittu Novoferm-konsernin tietosuojavaltuutetun kanssa. Niitä käytetään ainoastaan tarjottujen palveluiden ja sivujen sisältöjen toimintojen parantamiseen sekä anonymisoituun markkinoiden tilastolliseen tarkasteluun. Tällä tavalla opimme tuntemaan suuren käyttäjämäärän mieltymykset ja tuotteistamme kiinnostuneet käyttäjät ja voimme kohdistaa tarjouksia verkkosivuillamme ja fanisivuillamme käyttäjien toiveiden ja mielenkiinnon kohteiden mukaisesti. Käyttäjien yksilöllistä tarkastelua ei tapahdu, ja erityisesti emme suorita yksittäisten käyttäjien profilointia.

Tarkastelutietojen käsittely tapahtuu siksi tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 6 kohdan 1 alakohdan f) mukaisesti. Alustan ylläpitäjän tiedonkäsittely on alustan ylläpitäjän vastuulla. Mikäli Instagram-sivumme yhteydessä käsitellään henkilötietoja ja Facebook päättää yksin käsittelyn tarkoituksesta ja välineistä, Facebook Ireland Limited (seuraavassa ”Facebook Ireland”), 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland on yksinomaisesti vastuussa käsittelystä. Irlannin Facebookin tietosuojatiedot ovat internetsivulla Yleinen tietosuoja-asetus (DSGVO) | Facebook for Business.

 

(5) YouTube-kanavan evaluointi

Novoferm GmbH käyttää YouTube-kanavaa, jonka omistaa Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Ireland.

Huomautamme, että tarjottua YouTube-kanavaa ja sen toimintoja käytetään omalla vastuulla. Se koskee erityisesti toiminnon ”Keskustelu” käyttöä.

Tietoja siitä, mitä tietoja Google käsittelee ja mihin tarkoitukseen tietoja käsitellään, on Googlen tietosuojalausekkeessa: Tietosuojalauseke – Tietosuojalauseke & käyttöehdot – Google

Novoferm GmbH ei voi vaikuttaa Googlen käsittelemien tietojen tyyppiin ja laajuuteen, käsittelytapaan tai kyseisten tietojen luovuttamiseen kolmansille tahoille. Sillä ei siten myöskään ole mahdollisuutta valvoa tietojen käsittelyä. Käyttäessäsi Googlea Google kerää, siirtää, tallentaa ja luovuttaa käyttöön henkilötietojasi ja siirtää, tallentaa ja käyttää tietojasi asuinpaikastasi riippumatta USA:an, Irlantiin ja kaikkiin muihin maihin, joissa Google toimii. Tietoja siirretään Googlen kanssa toimiville yrityksille sekä muille luotettaville yrityksille tai henkilöille, jotka käsittelevät tietoja Googlen toimeksiannosta. Google käsittelee silloin vapaaehtoisesti ilmoitettuja tietoja, kuten nimi, käyttäjänimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Google käsittelee myös sisältöjä, jotka laadit, lataat palvelimelle tai saat muilta palveluiden käytön yhteydessä. Niitä ovat esimerkiksi tallentamasi kuvat ja videot, laatimasi asiakirjat ja taulukot sekä YouTube-videoihin kirjoittamasi kommentit.

Sen lisäksi Google evaluoi jakamiesi sisältöjen perusteella, mistä aiheista olet kiinnostanut, tallentaa ja käsittelee luottamuksellisia viestejä, jotka lähetät suoraan toisille käyttäjille, ja voi määrittää sijaintipaikkasi GPS-tietojen, langattomien verkkojen tietojen tai IP-osoitteesi perusteella lähettääksesi sinulle mainoksia tai muita sisältöjä.

Google saa myös tietoja siitä, jos tarkastelet sisältöjä, vaikka et olisikaan luonut tiliä. Kyseisiä niin kutsuttuja lokitietoja voivat olla IP-osoite, selaintyyppi, käyttöjärjestelmä, aiemmin avattua verkkosivua ja avaamiasi sivuja koskevat tiedot sekä sijaintipaikkaa, matkapuhelinoperaattoria, käyttämääsi päätelaitetta mukaan lukien laite-ID ja käyttö-ID), käyttämiäsi hakusanoja ja evästetietoja koskevat tiedot. Mahdollisuuksia rajoittaa tietojesi käyttöä on Google-tilisi yleisissä asetuksissa. Kyseisten työkalujen lisäksi

Google tarjoaa myös YouTubea koskevia erityisiä tietosuoja-asetuksia.

Anonymisoitu tilastollinen tulkinta tapahtuu ylempänä kuvatulla palvelulla ”Google analytics”. Google Analytics -evaluointien käsittely on kuvattu Novoferm GmbH:n internetpalveluiden käsittelyhakemistossa (päivitetty helmikuussa 2021), ja käsittelystä on sovittu Novoferm-konsernin tietosuojavaltuutetun kanssa. Niitä käytetään ainoastaan tarjottujen palveluiden ja striimaussisältöjen parantamiseen ja anonyymiin tilastolliseen markkinoiden seuraamiseen. Tällä tavalla opimme tuntemaan suuren käyttäjämäärän mieltymykset ja mielenkiinnon kohteet palveluidemme ja tuotteidemme suhteen ja voimme kohdistaa tarjouksia kanavillamme käyttäjien toiveiden ja mielenkiinnon kohteiden mukaisesti. Käyttäjän yksilöllistä tarkastelua ei tapahdu, ja erityisesti emme suorita yksittäisten käyttäjien profilointia.

Käsittelemme Google Analytics -tietoja siksi tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 6 kohdan 1 alakohdan f) mukaisesti.

 

  

§ 8      Hotjar

(1) Käytämme konsernimme joillain verkkosivuilla Hotjar Ltd.:n Hotjar-verkkoanalyysipalvelua. Hotjar Ltd. on Maltalla sijaitseva eurooppalainen yritys (Hotjar Ltd, Level 2, St Julians Business Centre, 3, Elia Zammit Street, St Julians STJ 1000, Malta, Europe, puh.: +1 (855) 464-6788). Maltan tietosuojataso vastaa EU-jäsenenä tietosuojaperusasetusta Saksan tietosuojalain tapaan.

(2) Tällä työkalulla voi seurata liikkeitä verkkosivuilla, joilla käytetään Hotjaria (niin kutsutut Heatmaps). Näin voidaan esim. tunnistaa, kuinka pitkälle käyttäjä scrollaa tai mitä kenttiä käyttäjä klikkaa kuinka usein. Lisäksi työkalujen avulla voi pyytää palautetta suoraan verkkosivun käyttäjiltä. Tällä tavalla saadaan tärkeitä tietoja, joiden avulla verkkosivuista voidaan tehdä entistä nopeammat ja käyttäjäystävällisemmät.

(3) Kyseisiä työkaluja käytettäessä otetaan erityisesti huomioon henkilötietojen suojaaminen. Näin voidaan seurata ainoastaan tietoja kuten mitä toimintoja klikataan, kuinka hiirtä liikutetaan, kuinka alas selataan, laitteen kuvaruudun koko, laitetyyppi ja selaintiedot, geografinen sijaintipaikka (vain maa) sekä käytetty kieli verkkosivuja tarkasteltaessa. Hotjar piilottaa automaattisesti verkkosivujen alueet, joilla näytetään käyttäjän tai kolmansien tahojen henkilötietoja, jolloin tiedot eivät ole minään hetkenä saatavilla.

(4) Hotjar tarjoaa jokaiselle käyttäjälle mahdollisuuden estää Hotjar-työkalun käytön ”Do Not Track-toiminnolla”, jolloin kyseisellä verkkosivulla käyntiä koskevia tietoja ei tallenneta. Kyseessä on asetus, jota kaikkien yleisten selainten uusimmat versiot tukevat. Selain lähettää silloin kyselyn Hotjarille ja pyytää deaktivoimaan kyseessä olevan käyttäjän tracking-toiminnon. Mikäli käytät verkkosivujamme eri selaimilla/tietokoneilla, sinun on luotava ”Do Not Track Jeader” erikseen jokaiselle kyseisistä selaimista/tietokoneista.

(5) Palvelun tarjoajan tietosuojaa koskevia lisätietoja on palvelun tarjoajan verkkosivuilla. Englanninkielinen tietosuojalauseke on osoitteessa https://www.hotjar.com/privacy. Käytettävät evästeet ja niiden käyttöaika on kuvattu sivulla https://www.hotjar.com/legal/policies/cookie-information  hotjarin tracking-toiminnon voi kytkeä pois päältä tarjotulla Opt-Out-toiminnolla   https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out.

 

§ 9      reCAPTCHAn käyttö

(1) Tietojen syöttölomakkeiden suojaamiseen konsernimme sivuilla käytetään palvelua ”reCATCHA“. jota ylläpitää Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA, jäljempänä ”Google”. Kyseistä palvelua käyttämällä voidaan erotella, ovatko syötetyt tiedot ihmisen syöttämiä vai syötetäänkö tiedot automaattisesti koneellisesti väärinkäyttötarkoituksessa.

(2) Tietojemme mukaan lähettävä URL-osoite, IP-osoite, tiedot verkkosivuilla käyvien käyttäjien käyttäytymisestä, tiedot käyttöjärjestelmästä, selaimesta ja viipymisajasta, evästeet, näyttötapaohjeet ja skriptit, käyttäjän tiedonsyöttökäyttäytyminen sekä hiiren liikkeet ”reCAPTCHA”-tarkastusruudun alueella siirretään ”Googlelle”.

(3) ”reCAPTCHA”:n puitteissa lähetettyä IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin, paitsi jos olet kirjautunut sisään Google-tilillesi ”reCAPTCHA”-plug-inin käyttöajankohtana. Mikäli haluat estää sinua ja verkkosivuilla käyttäytymistäsi koskevien tietojen välittämisen ja tallentamisen ”Googlen” toimesta, sinun on kirjauduttava ulos ”Googlesta” ennen sivuillamme käyntiä tai käyttää reCAPTCHA-plug-iniä.

(4) reCAPTCHA”-palvelun käytön puitteissa saatavat tiedot kerätään Google-käyttöehtojen mukaisesti  https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/.

 

§ 10    Henkilötietojen kerääminen ja tallentaminen

(1) Muita henkilötietoja kerätään vain, mikäli ne luovutetaan käyttöömme vapaaehtoisesti, esim. tiedustelun tai rekisteröinnin yhteydessä.

(2) Jos otat meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella, ilmoittamasi tiedot tallennetaan tiedustelun käsittelyä sekä mahdollisia jatkokysymyksiä varten. Henkilötietoja käytetään aina vain annetun suostumuksen puitteissa. Voit perua suostumuksen milloin vain.

(3) Tietojen käsittelyn kaikissa vaiheissa (esim. kerääminen, käsittely ja välittäminen) noudatetaan lakisääteisiä määräyksiä. Seuraavassa on kerrottu, minkä tyyppisiä tietoja kerätään, millä tavalla kyseisiä tietoja käytetään ja välitetään edelleen, mitä turvallisuustoimenpiteitä tehdään tietojesi suojaamiseksi ja millä tavalla saat tietoa meille luovutetuista tiedoista.

(4) Kun rekisteröidyt henkilökohtaisten palveluidemme käyttäjäksi, sinusta kerätään henkilötietoja, kuten nimi, osoite sekä yhteys- ja tiedonsiirtotietoja kuten puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Kun olet rekisteröitynyt järjestelmäämme, voit käyttää sisältöjä ja palveluita, jotka ovat tarjolla vain rekisteröidyille käyttäjille. Sisäänkirjautuneet käyttäjät voivat lisäksi muuttaa tai poistaa itse rekisteröinnin yhteydessä ilmoittamiaan tietoja. Saat meiltä luonnollisestikin aina tietoa meidän tallentamistamme, sinua koskevista henkilötiedoista. Korjaamme tai poistamme tiedot pyynnöstäsi, mikäli lakisääteiset säilytysvelvollisuudet eivät estä sitä.

(5) Tietomäärän pitämiseksi mahdollisimman pienenä sinulta kysytään vain sellaisia tietoja, joita tarvitaan tiedusteluusi vastaamiseen tai tilausten käsittelemiseen, (esim. sinun täydellinen nimesi tai yrityksesi täydellinen nimi sekä nimenkirjoitusoikeuden omaavan henkilön tai henkilöiden nimi/nimet, sähköpostiosoite, jo mahdollisesti olemassa oleva asiakasnumero sekä toimitus- ja laskutusosoite. Sen lisäksi sinun on valittava rekisteröintiä varten käyttäjänimi ja salasana. Ne helpottavat sisäänkirjautumista ilman tietojen syöttämistä uudelleen. Tallennamme syöttämäsi tiedot asiakastilin luomiseksi.

(6) Muusta lähteestä saatuja tietoja käsitellään, mikäli sinulla on jo asiakastili meidän tai jälleenmyyjiemme tai edustajiemme alustoilla. Tiedusteluasi koskevat tiedot tai tilaustietosi lisätään silloin asiakastilillesi. Uusien asiakkaiden ja yritysasiakkaiden kohdalla sopimusta laadittaessa voidaan tarkistaa ja kirjata asiakastilille luottotietoja.

 

§ 11    Uutiskirje

(1) Voit ilmoittautua B2B-alustojemme käyttäjänä sähköpostiuutiskirjeemme tilaajaksi. Silloin sähköpostiosoitteesi on kirjattava ylös ja tallennettava. Käytämme sähköpostiosoitetta ainoastaan uusista tuotteista ja palveluista informoivan uutiskirjesähköpostien lähettämiseen. Tilaajille voidaan ilmoittaa myös sähköpostitse palvelua tai rekisteröintiä varten olennaisia tietoja (esimerkiksi uutiskirjetarjonnan muutoksia tai teknisiä seikkoja).

(2) Rekisteröintiin tarvitaan voimassa oleva sähköpostiosoite. Jotta voimme varmistaa, että rekisteröinnin on todella tehnyt sähköpostitilin käyttäjä, käytämme ”Double-opt-in”-menetelmää. Protokolloimme sitä varten uutiskirjeen tilauksen, vahvistussähköpostin lähetyksen ja tarvittavan vastauksen saapumisen. Muita tietoja ei kerätä. Tietoja käytetään ainoastaan uutiskirjeen lähettämiseen eikä tietoja luovuteta kolmansille tahoille.

(3) Voit perua suostumuksesi henkilötietojesi tallennukseen ja käyttöön uutiskirjeen lähettämiseksi milloin vain. Jokaisessa uutiskirjeessä on tarvittava linkki. Sen lisäksi voit milloin vain lopettaa uutiskirjeen tilauksen tällä verkkosivulla klikkaamalla kohtaa ”Peru uutiskirjeen tilaus” internetsivuiltamme tai ilmoittamalla siitä meille näiden tietosuojaohjeiden lopussa ilmoitettuja yhteystietoja käyttämällä. Silloin tietosi poistetaan.

 

§ 12    Evästeet

(1) Tämä internetsivu käyttää evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka verkkosivun palvelin siirtää kovalevyllesi. Keräämme niillä automaattisesti tiettyjä tietoja tietokoneeltasi, kuten IP-osoite, käytetty selain, käyttöjärjestelmä. sekä internet-yhteyttäsi koskevia tietoja.

(2) Evästeitä ei voi käyttää ohjelmien käynnistykseen tai virusten siirtämiseen tietokoneelle. Evästeiden avulla kerättyjen tietojen avulla voimme helpottaa navigointia ja mahdollistaa verkkosivujemme näyttämisen oikein.

(3) Keräämiämme tietoja ei missään tapauksessa lähetetä kolmansille tahoille eikä tietoja missään tapauksessa yhdistetä henkilökohtaisiin tietoihisi ilman antamaasi lupaa.

(4) Verkkosivuilla voi luonnollisestikin käydä myös ilman evästeitä. Evästeiden käytön voi estää evästeiden käytön estävällä selaimen asetuksella. Näet silloin ainakin kyseisten sivujen olennaiset osat. Huomaa, että verkkosivujemme yksittäiset toiminnot ja rekisteröinnin ja sisäänkirjautumisen yhteydessä saatavilla olevat Extranetin ja liitettyjen myyntialustojen palvelut eivät toimi, mikäli evästeiden käyttö on deaktivoitu.

(5) Evästeillä on eri toimintoja. Tiettyjä evästeitä tarvitaan verkkosivujemme tiettyjen toimintojen ja palveluiden käyttämiseen, jos kyse on esimerkiksi verkkosivuille kohdistuvien hyökkäysten torjumisesta tai jos sinut on tunnistettava Extranetiin tai jollekin myyntialustallemme kirjautuneena käyttäjänä. Ilman tarvittavia evästeitä kyseisiä toimintoja ja palveluita ei voi käyttää, jolloin näkyviin tulee halutun toiminnon sijaan virheilmoitus tai ohjeita. Jos olet kieltäytynyt antamasta suostumustasi tai perunut sen, voit kuitenkin antaa suostumuksesi milloin vain perumalla kyseistä evästettä koskevan eston ja avaamalla verkkosivun uudelleen tai päivittämällä verkkosivun selaimessasi.

(6) Helpottaaksemme evästeiden käsittelyä verkkosivuillamme olemme sisällyttäneet laajennetun eväste-botti-eväste-bannerin ja viittaamme samassa yhteydessä seuraavaan toimintaohjeeseen. Cookie-botti palvelun tarjoaa Cybot A/S, Havnegade 39, DK-1058 Kopenhagen, Tanska. Verkkosivujen ja tarjottujen palveluiden käyttöön tarvittavat evästeet on esiasetettu. Kun klikkaat bannerin ”Ok”-painiketta, annat suostumuksesi esiasetettujen evästeiden käyttöön. Suostumuksen voi perua milloin vain.

(7) Palvelun evästelistassa selitetään muut toimintoryhmät ja sisällytettyjen evästeiden muut toiminnot sekä ilmoitetaan evästeiden käyttöaika (rajoitus), jonka päättyessä evästeiden voimassaolo päättyy. Evästeet voi kytkeä pois päältä yksittäin tai toimintoryhminä. Huomaa, että evästeillä on myös toimintoja, joita ei välttämättä tarvita mutta jotka voivat tallentaa tietoja tottumuksistasi ja mieltymyksistäsi käyttäjänä. Esimerkki siitä on päätöksesi käyttää kaksikielisessä maassa jompaa kumpaa tarjotuista kieliversioista. Jotta voit jatkaa käyttöä entiseen tapaan, evästebotti on esiasetettu siten, että sinun on poistettava vihreä väkänen yhteenvetopalkista rajoittaaksesi suostumustasi. Jos haluat antaa meille luvan käyttää myös tilastointia (analyysievästeet) ja personoitua mainontaa (tracking sekä profilointievästeet), voimme lähettää sinulle yksilöllisiä ilmoituksia totuttuun tapaan ja totutulla tavalla sekä optimoida internetsivumme sivujamme, palveluitamme ja alustojamme koskevan käyttäjäkäyttäytymisesi anonyymin analyysin pohjalta. Kiitämme kaikkia käyttäjiä, jotka auttavat meitä parantamaan toimintojamme entisestään.

(8) Käyttämiämme evästeitä ovat

§ 13 Turvallisuusohjeita

(1) Olemme huolehtineet useista turvallisuustoimenpiteistä suojataksemme henkilökohtaisia tietojasi kohtuullisessa laajuudessa ja tarkoituksen mukaisella tavalla.

(2) Tietokantamme on suojattu fyysisillä ja teknisillä toimenpiteillä sekä menetelmätoimenpiteillä, joilla rajoitetaan pääsyä tietoihin erityisille valtuutetuille henkilöille tämän tietosuojalausekkeen mukaisesti. Tietojärjestelmämme on suojattu ohjelmistopalomuurilla, joka estää muiden internetiin yhteydessä olevien verkkojen pääsyn. Vain tietoja tiettyihin tehtäviin tarvitsevilla työntekijöillä on pääsy henkilötietoihin. Työntekijämme ovat saaneet koulutusta koskien turvallisuutta ja tietosuojakäytäntöjä. Kaikki työntekijämme ja tietojen käsittelyyn osallisina olevat kolmannet tahot ovat velvollisia noudattamaan Saksan tietoturvalakia ja käsittelemään henkilötietoja luottamuksellisesti.

(3) Jos internetsivuillamme kerätään henkilötietoja, tiedot siirretään salattuina Secure-Socket-Layer-teollisuusstandardia (”SSL”-teknologia) https:n kautta.

(4) Verkkosivuille pääsyyn tarvittavaa salasanaa ei saa koskaan luovuttaa kolmansille tahoille, ja salasana tulee muuttaa säännöllisin väliajoin. Poistuttuasi sivuiltamme kirjaudu ulos ja sulje selain välttääksesi asiattomien käyttäjien pääsyn käyttäjätilillesi.

(5) Mikäli yhteydenotto tapahtuu sähköpostitse, emme voi taata täydellistä tietoturvaa.

 

§ 14 Henkilötietojen käyttö, luovuttaminen eteenpäin ja poistaminen

(1) Ilmoittamiasi henkilötietoja käytetään tiedusteluihisi vastaamiseen, tilauksesi käsittelyyn, maksukyvyn tarkistamiseen sekä verkkosivujen tekniseen hallintaan.

(2) Henkilötietojasi luotetaan kolmansille tahoille vain, jos se on tarpeen tilauksen käsittelemiseksi tai olet nimenomaisesti antanut siihen suostumuksesi.

(3) Emme myöskään sulje pois, että anonymisoituja käyttäjätietoja välitetään eteenpäin markkinatutkimustarkoituksessa. Käyttäjien tunnistamisen mahdollisuus on silloin suljettu pois (ks. yllä).

(4) Haluamme huomauttaa, että meillä on toimivaltaisen viranomaisen määräyksestä yksittäistapauksissa oikeus ja velvollisuus antaa tietoja, mikäli sitä käytetään

 • syytteeseen asettamiseen,

 • poliisiviranomaisen suorittamaan vaarantorjuntaan,

 • perustuslakiviranomaisten lakisääteisten tehtävien täyttämiseen

 • tai henkistä omaisuutta koskevien oikeuksien toteutumiseen.

 

(5) Verkkosivujen käyttäjän tiedot poistetaan automaattisesti välittömästi sivulta poistumisen jälkeen. Evästeiden käyttöaika on kuvattu yksityiskohtaisesti kohdassa § 12. Tiedustelun tiedot poistetaan tiedustelua seuraavan kirjeenvaihdon lopettamisen jälkeen, viimeistään kuuden kuukauden kuluttua viimeisestä viestistä, johon käyttäjä ei ole enää vastannut. Konkreettien tarjouksen tiedot poistaa joko itse käyttäjä tai ne poistetaan käyttäjän pyynnöstä, viimeistään kuitenkin kolmen vuoden kuluttua tarjouksen laatimisesta. Sopimustiedot poistetaan, kun sopimussuhde on suoritettu kokonaan loppuun, erityisesti virhevastuu-, takuu- tai vastuuaikojen umpeuduttua. Turvallisuuteen vaikuttavien rakennustuotteiden valmistajien kohdalla kyseiset ajat voivat olla jopa 10 vuotta tuotteiden toimituksesta tai sopimuksen mukaisen palvelun vastaanottamisesta. Poistamista koskeviin kysymyksiin vastaa tietosuojavaltuutettu.

 

§ 15    Sinun tietosuojaa koskevat oikeutesi

(1) Sinulla on oikeus saada tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 15 mukaisesti tietoja tietojen käsittelystä, oikeus pyytää tietojen korjaamista tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 17 mukaisesti, pyytää tietojen käsittelyn rajoittamista tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 18 mukaisesti sekä oikeus tietojen siirrettävyyteen tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 20 mukaisesti. Tiedonsaanti- ja poisto-oikeuden yhteydessä tulee ottaa täydentävänä huomioon Saksan tietoturvalain pykälät 34 ja 35. Sen lisäksi sinulla on oikeus tehdä valitus tietosuojaviranomaiselle (tietosuoja-asetuksen DSGVO artikla 77 ja Saksan tietosuojalain BDSG § 19).

(2)Sinulla on oikeus saada milloin vain tietoa sinusta tallentamistamme henkilötiedoista. Sinulla on myös oikeus henkilötietojesi korjaamiseen, niiden käytön estämiseen tai - mikäli sopimusvelvoitteiden täyttäminen ei sitä lakisääteisesti edellytä - poistamiseen. Voit ottaa kaikissa tietosuojaa koskevissa kysymyksissä yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme Thorsten Werbeckiin  (thorsten.werbeck@novoferm.de) tai sinun asioitasi hoitavan edustajan tietosuojavaltuutettuun.

(3) Jotta tietojen estäminen voidaan ottaa huomioon milloin vain, kyseiset tiedot on säilytettävä valvontatarkoituksessa estotiedostossa. Voit myös pyytää tietojesi poistamista, mikäli lakisääteistä arkistointivelvollisuutta ei ole. Mikäli sellainen velvollisuus on olemassa, estämme tietosi pyynnöstä.

(4) Voit tehdä muutoksia suostumukseen tai perus suostumuksen tulevaisuuteen vaikuttaen ilmoittamalla siitä meille. Perumisen voi tehdä milloin vain vapaamuotoisesti ja ilman perusteluita. Voit käyttää siihen kaikkia yllä ilmoitettuja Novofermin osoite- ja yhteystietoja (mukaanlukien jälleenmyyjät ja edustajat). Pyydämme sinua antamaan suostumuksesi tietojen edelleen välittämiseen sinun asioitasi hoitavalle taholle yhteydenoton yhteydessä.

 

§ 16    Tietosuojamääräystemme muuttaminen

Pidätämme oikeuden tehdä tähän tietosuojalausekkeeseen tarvittaessa muutoksia, jotta ne vastaavat aina sen hetkisiä lakisääteisiä vaatimuksia tai tehdäksemme palveluitamme koskevia muutoksia tietosuojalausekkeeseen, esim. tuotaessa markkinoille uusia palveluita tai toimintoja. Uuden käynnin yhteydessä pätee silloin uusi tietosuojalauseke.

 

§ 17    Oikeus vastustaa henkilötietojen käsittelyä

(1) Sinulla on oikeus omasta erityisestä tilanteestasi johtuvista syitä

 • verkkosivun käyttäjänä,
 • tietoja pyytävänä tahona otettuasi yhteyttä meihin, jälleenmyyjiimme tai edustajiimme,
 • rekisteröitynä käyttäjänä Extranetissä tai liitetyllä myyntialustalla,
 • tai Novofermin asiakkaana

vastustaa milloin vain sinua koskevien henkilötietojen käsittelyä, joka tapahtuu tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 6 kohdan 1 alakohdan f puitteissa (tietojen käsittely intressiharkinnan pohjalta). 

(2) Jos vastustat henkilötietojen käsittelyä, emme enää käsittele sinun henkilötietojasi, paitsi mikäli me tai sinun sopimusyhteistyökumppanisi pystymme osoittamaan sellaisia pakottavia suojelun arvoisia syitä tietojen käsittelylle, jotka ovat etusijaisia sinun intresseihisi, oikeuksiisi ja vapauksiisi nähden tai mikäli käsittely on tarpeen oikeudellisten vaatimusten puolustamiseksi ja oikeuksien käyttämiseksi.

(3) Vastustamisesta voi ilmoittaa vapaamuotoisesti ja siitä voi ilmoittaa osiossa 1 ilmoitettuun osoitteeseen.

 

Novofermin internetpalveluiden tietosuojakonsepti

 

Menetelmähakemisto tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 30 mukaisesti

 

1. Tietosuojaa koskeva vastuullinen taho (mukaanlukien TMG:n tietosuojaoikeudelliset määräykset) on Novoferm GmbH

Toimivaltainen tuomioistuin: Coesfeldin käräjäoikeus, HRB 7771
Arvonlisätunnistenumero: DE811152143

Toimitusjohtaja
Dipl.Ing. Rainer Schackmann, puheenjohtaja
Dipl.-Kfm. Thomas Hage
Dipl.Ing. Dirk Gößling


Isselburger Str. 31
D-46459 Rees

Puh: (+49)02850-910-0
Telefaksi: (+49)02850-910-646

Internet:                   

www.novoferm.com (Novoferm Group)

www.novoferm.de (Novoferm Deutschland)

 

Novoferm-konsernin koko verkkosivustolle

                         

www.novoferm.com


Kansainväliset maat ylittävät verkkosivustot asiakkaille tiedottamiseksi > opaste paikallisten myyntiyhtiöiden verkkosivuille kohdemaissa

www.novoferm.de

Eurooppalaisen Novoferm GmbH -tytäryhtiön kantasivu. ”Extranetiksi” kutsuttu portaali on tallennettu tuotteiden lisätietoja varten rekisteröidyille käyttäjille, jotka ovat arkkitehtejä, käyttäjiä (käsityöammattien harjoittajia ja liiketoimintaa harjoittavia yrityksiä) ja jälleenmyyjiä. Alustalla on puhtaana B2B-alustana, jolla on ainoastaan tiedonantoluonne, merkitystä tietosuojallisesti ainoastaan rekisteröityjen käyttäjien kantatietojen osalta käytettäessä tietosuoja-asetuksen DSGVO mukaisia yrittäjän tietoja. Lisäpalveluina kantasivu sisältää postinumerogeneraattorin ja autotallinovikonfiguraattorin loppuasiakkaalle (myös kuluttajalle), joka ei voi käyttää sivun muita palveluita, kuten myyntialustan NOVOSALES liitettyjä palveluita tai B2B SAP -verkkokaupan palveluita vientiin kohdistuvalle myynnille. Sivun kaikki tietosuojalle olennaiset toiminnot ja sivun kautta tarjotut palvelut on kuvattu tietosuojalausekkeessa. Generaattorin avulla käyttäjä saa tietää syötetylle postinumerolle loppuasiakkaalle myynnistä vastaavan Novoferm-jälleenmyyjän ja konfiguraattorin avulla käyttäjä saa mahdollisuuden välittää autotallin oven valitun (optisen ja teknisen) konfiguroinnin kiinnostuksensa mukaan lähimmälle (kohdistus postinumeron perusteella) Novoferm-jälleenmyyjälle saadakseen tuotetta koskevia lisätietoja tai konkreettisen tarjouksen. Käyttäjä päättää itse tiedustelun suunnan ja kattavuuden. Käyttäjä päättää itse myös suostumuksensa kattavuudesta käyttäjän kanta- ja toimenpidetietojen välittämiseksi eteenpäin ja käyttämiseksi. Käyttäjän suostumus on valittava ”Opt-in”, tiedusteluita ei välitetä eteenpäin jälleenmyyntiyhteistyökumppanille ilman suostumusta eikä niitä kirjata lead-järjestelmään tietojen jatkokäsittelyä varten.

Jäljempänä kuvattu leadjärjestelmä on Novoferm-konsernin keskeinen tietosuojarelevantti palvelu. Konsernin järjestelmän kannalta merkittävien internetsivujen (ks. sivuilla olevat tiedot) kautta kerättyjä käyttäjien tiedusteluita (niin kutsutut leadit) kerätään, Novofermin tietosuojalauseketta noudattamaan sitoutuneet jälleenmyyntikumppanit tallentavat tietoja toimeksiantoa koskevaa käsittelyä varten (vastaaminen käyttäjän tiedusteluun), tietoja luovutetaan eteenpäin ja niitä valvotaan ohjeiden mukaisen, asiantuntevan ja nopean vastaamisen osalta. Tapahtumia koskeva kirjeenvaihto loppuasiakkaalle lähetettyyn tarjoukseen asti voi tapahtua järjestelmän kautta rekisteröityjen Noveferm-jälleenmyyntikumppaneiden toimesta tietosuojaa noudattaen NOVOSALES-myyntialustan tarjoustoimintoa käyttäen- Novoferm GmbH:n järjestelmän ylläpitäjä poistaa loppuun suoritetut leadit (käyttäjän tapahtuma- ja kantatiedot). Novofermin edustajat tai jälleenmyyntikumppanit tai edustajien jälleenmyyntikumppanit kohdevaltioissa hyväksytään järjestelmäpalveluiden käyttäjiksi ainoastaan, mikäli he tutustuvat Novoferm GmbH:n tietosuojamääräyksiin ja käyttöehtoihin ja hyväksyvät ne  (vrt. lead-järjestelmän sisäänkirjautumiskäytäntö ja käyttöehdot). Mikäli tietosuojamääräyksiä ei noudateta, edustajalta tai jälleenmyyntikumppanilta poistetaan mahdollisuus jatkaa järjestelmän käyttöä. Konsernin tietosuojavaltuutetun (tällä hetkellä Thorsten Werbeck) sähköpostiyhteystiedot on julkaistu kaikilla verkkosivuilla (myös kulloinkin kyseessä olevien palveluiden ja järjestelmien sivuilla) ja ne saa näkyviin milloin vain helposti klikkaamalla kaksi kertaa sivulla olevaa linkkiä ”Tietosuojalauseke” tai käyttäjän suostumuksen antoa koskevissa ohjeissa tietoja kerättäessä (tietosuojalausekkeen ohjelinkit). Käyttäjän oikeuksiin perua annettu suostumus, vaatia tietojen korjaamista, tietojen käytön estämistä tai poistamista sekä myös saada tietoa siitä, mitä tietoja hänestä on kerätty, viitataan nimenomaisesti. Menetelmähakemisto on julkaistu verkkosivuilla tietosuojalausekkeen liittenä.

Oikeudellisesti itsenäisesti Novoferm Tormatic GmbH:n vastuulla tietosuoja- ja telemediaoikeudellisesti olevat, mutta myös saman oikeudellisen perusteen pohjalta ja samojen sääntöjen mukaan toimivat ja samoihin tietosuoja-asetuksiin perustuvat verkkosivut www.tormatic.de/en sekä Novoferm Tormatic GmbH:n B2B-myyntialusta Tormaticsales ja siihen liitetty, yllä kuvatulla tavalla toimiva lead-järjestelmä ovat Novoferm GmbH:n tilaustietojen käsittelijänä koko konsernin puolesta ylläpitämiä.

www.novofermalsal.com

www.novoferm.at

www.novoferm.dk

www.novoferm.cz

www.novoferm.gr

www.novofermindustrie.be

www.novoferm.it

www.novoferm.pl

www.novoferm.bg

 

 

Konsernin edustajat lead-järjestelmässä:

 

Espanja

Osoite: Poligono Industrial de Guarnizo, 39611 Guarnizo-Cantabria

vastuullinen edustaja: Javier Perez Sanchezei
ei erikoisuuksia

Itävalta

Osoite: Roter Hof 1/1,2000 Stockerau

vastuullinen edustaja:  Thomas Hage, Monther Khatib

Itävallan edustajamme lisäksi käytössä on NOVOSALES-B2B-myyntialustan lisäksi NOVOSALES AUSTRIA -myyntialusta. Samat Novosales-myyntialustan tietosuoja- ja käyttömääräykset pätevät kuin kaupallisille käyttäjille

Tanska

Osoite: Fynsgade 1, 6520 Toftlund 

vastuullinen edustaja: Anders Majland

ei erikoisuuksia

Tšekki

Osoite: Petrovice u Karvine 570, 73572 Petrovice u Karvine

vastuullinen edustaja: Pavel Nekola

ei erikoisuuksia

Kreikka

Osoite: 19 Asklipiou str, 14572 Kryoneri, Athen

vastuullinen edustaja: Michalis Manousopoulos

ei erikoisuuksia

Belgia teollisuus

Osoite: Boomsesteenweg 75, 2630 Aartselaar

vastuullinen edustaja: Patrick Veiro

ei erikoisuuksia

Italia

Osoite: Via A.Volta 1, 35012 Camposampiero

vastuullinen edustaja: Dr. Mario Francescato

ei erikoisuuksia

Puola

Osoite: Ul.Sowia 13 F, 62-080 Tarnowo Podgome

vastuullinen edustaja: Tomasz Chmielewski

ei erikoisuuksia

Bulgaria

Osoite: Quarter ”Hadji Dimitar” Vitinia 2 J Street 2 floor Office Novoferm, 1517 Sofia

vastuullinen edustaja: Ruslan Neychev

ei erikoisuuksia

 

www.novoferm.fr

www.novoferm.ch

www.novoferm-romania.ro

www.novoferm.be

www.novoferm.nl

 

Konsernin edustajat ilman lead-järjestelmää

 

Ranska

Osoite: Z.i. les Redoux, 44270 Machecoul

vastuullinen edustaja: Michel Akoum

ei erikoisuuksia

Sveitsi

Osoite: Höchmatt 3, 4616 Kappel (SO)

vastuullinen edustaja: Daniel Scheidegger, Monther Khatib

Edustajamme Sveitsissä on tarkastanut ja vahvistanut tietosuoja-asetukseen DSGVO perustuvan  tietosuojalausekkeemme yhteensopivuuden Sveitsin lain kanssa lainvoimaisuuden paikallisen tarkastuksen yhteydessä

Romania

Osoite: Soseaua Gherase 66-70, 23397 Bucarest

vastuullinen edustaja: Mircea Bosincian

ei erikoisuuksia

Belgia loppuasiakkaat

Osoite: Mechelseweg 87, 1880 Kapelle O/D

Bos edustaja: Willy Feryn

ei erikoisuuksia

Alankomaat

Osoite: Industrieweg 4, 6040 KB Roermond

vastuullinen edustaja: Franz-Wilhelm Rieder, Eric te Riele

ei erikoisuuksia

 

 

 

Edustajat Iso-Britanniassa internetosoitteella  www.novoferm.co.uk ja Unkarissa osoitteella www.novoferm.hu käyttävät konsernisivuista riippumatta itse laadittuja, hostattuja ja ylläpidettyjä verkkosivuja omalla tietosuojaa koskevalla ja telemediaoikeudellisella vastuullaan.

Konsernin tietosuojalauseke ja menetelmäkuvaus ei päde kyseisillä sivuilla.

 

2. Konsernin valtuuttamana tahona tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 37 mukaisesti yrityksille

 • Novoferm GmbH, Isselburger Str. 31, 46459 Rees
 • Novoferm Vertriebs GmbH, Schüttensteiner Str. 26, 46419 Isselburg
 • Novoferm Riexinger Türenwerke GmbH, Industriestr. 12, 74336 Brackenheim
 • Novoferm tormatic GmbH, Eisenhüttenweg 6, 44145 Dortmund
 • TST Tor System Technik GmbH, Willi-Bleicher-Str. 7, 52353 Düren

 

on tilattu:

  

Herr Thorsten Werbeck

Isselburger Str. 31, 46459 Rees

Email: thorsten.werbeck@novoferm.de

 

3. Verkkosivun palveluiden käyttäjätietoja tallennetaan ja käsitellään ainoastaan käytön keston ajan ja ne poistetaan viimeistään istunnon päätyttyä. Tiedustelun yhteydessä vapaaehtoisesti ilmoitettuja käyttäjätietoja käsitellään, tallennetaan ja, välitetään tiedustelun käsittelemiseksi ja annetun suostumuksen puitteissa ainostaan huomautuksessa ilmoitetuille jälleenmyyntikumppaneille, ja ne poistetaan tiedustelun käsittelemisen jälkeen. Rekisteröinnin kantatiedot tallennetaan käyttösopimuksen keston ajaksi ja niitä kerätään, tallennetaan ja poistetaan sovittujen käyttöehtojen mukaisesti. Viittaamme tietosuojakonseptiin sopimustapahtumatietojen käsittelemiseksi operatiivisessa toiminnassa.

 

4. Henkilöt, joita asia koskee, ovat 

 • kaikki kuvatun konsernin verkkosivujen käyttäjät
 • tuotteistamme ja tarjotuista palveluista kiinnostuneet henkilöt
 • tiedusteluita lähettävät henkilöt, joiden kantatietoja kerätään yhteydenottoa varten ja luovutetaan paikallisille vastuullisille (ks. yllä) edustajille tai jälleenmyyntikumppaneille tiedusteluun vastaamista varten sekä lead-järjestelmässä tapahtuvan käsittelyn tarkastamiseksi
 • potentiaaliset ja todelliset asiakkaat, joiden tietoja rekisteröidyt käyttäjät (edustajat ja jälleenmyyntikumppanit) käsittelevät online-myymälöiden tarjoustoiminnon puitteissa tiedusteluiden käsittelemiseksi, tarjousten tekemiseksi tai muissa sopimuksen suorittamisen vaiheissa (jälkitilaukset, takuuvaatimukset jne.). Liiketapahtumat tallennetaan kuuden vuoden ajaksi edustajia tai jälleenmyyjiä varten. Kaikki asiakkaan liikekumppanit vastaavat tietosuojasta meidän vaikutusalueemme ulkopuolella (lead-järjestelmä, myyntialustat) omalla vastuullaan.

 

5. Käsiteltäviä tietoja ovat

 • tietosuojalausekkeessa yksitellen luetellut anonymisoidut käyttäjätiedot tilastollisiin tarkoituksiin sekä verkkosivujen käyttäjäystävällisyyden optimointitarkoituksiin
 • käyttäjän ottaessa yhteyttä kyseessä olevaan syöttökenttään syötetyt kantatiedot, jotka on syötetty käyttäjän tiedustelun käyttötarkoituksen mukaan, ja käsittelyyn välttämättömien, tähdellä * merkittyjen yhteystietojen (osoitetiedot) lisäksi täydentävät vapaaehtoiset tiedonsyöttökentät, jotka helpottavat suoraa yhteydenottoa (puhelinnumero) ja jotka sisältävät vapaatekstikenttiä rajallisia tekstimuotoisia viestejä varten. Suostumuksen käsittelyn tai rajoittamisen ohjeiden ohella käyttäjä voi lähettää myös tiedustelunsa sisältöä koskevia tapahtumatietoja.
 • Postinumerohakua käytettäessä haluttu postinumero tarvitsee syöttää vain tilapäisesti, tietoja ei kohdisteta käyttäjään
 • Käytettäessä konfiguraattoria käyttäjän tietue tallennetaan vain käyttäjän nimenomaisesta toiveesta ja tietoja lähetetään lähimmälle jälleenmyyjälle vain käyttäjän nimenomaisella suostumuksella (”opt-in”).  Myös silloin käyttäjän on syötettävä yhteydenottopyyntöä koskevat kantatiedot, jotta käyttäjän konfigurointia koskeva tiedustelu voidaan käsitellä. Kantatietojen ohella kerätään ja tallennetaan käyttäjän konfigurointia koskevia teknisiä ja optisia tietoja.
 • Käyttösopimuksen rekisteröinnin ja solmimisen yhteydessä kerätään kaikki sopimuksen käsittelyyn ja sopimuskumppanin luotettavaan tunnistamiseen vaadittavat kantatiedot. B2B-alustojen käyttöön (Extranet, myyntialusat, Online-myymälä, lead-järjestelmä) tarvitaan muita käyttäjän kantatietoja yrityksen omistuksen varmistamiseksi lain mukaan (§ 13 BGB) sekä prokuraoikeudet omaavien henkilöiden kantatiedot. Myyntialustojen tarjoustoiminnon käyttämiseksi sekä lead-järjestelmätoimintojen käyttämiseksi kerätään muita vastuullisia henkilöitä koskevia tietoja tietosuojaa noudattaen (pääsynvalvonta) (esim. henkilökohtaisia sähköpostiosoitteita ja turvallisia salasanoja).
 • Leadien käsittelyssä kerätään mahdollisesti yksilöllisiä, kulloinkin kyseessä olevan tiedustelun käsittelyyn tarvittavia, toimenpiteitä koskevia lisätietoja, jotka yhdistetään tiedustelun tietoihin ja käsitellään. Sellaisia tietoja voivat olla valitun Novoferm-tuotteen soveltuvuutta tai konkreettista asennustilannetta (esim. autotallin ovi) käyttäjän tontilla tai rakennuksessa koskevat tiedustelut.

   

6. Tietojen mahdollisia vastaanottajia ovat

 • suostumuksen annon yhteydessä ilmoitetut kohdeyhteistyökumppanit, joille tietoja välitetään (Novoferm GmbH:n edustajat tai jälleenmyyjät, esim. Novoferm Vertriebs GmbH B2B-markkinoille Saksan liittotasavallassa tai kulloinkin paikallinen jälleenmyyjä tai Euroopan maista ulkomailta tulevissa tiedusteluissa asiaa kulloinkin hoitava edustaja käyttäjän tiedustelun kohdemaassa).

 • omat Novofermin tietosuojaorganisaation ja tietosuojalausekkeen pohjalta salassapitoon velvolliset työntekijät, erityisesti heidän toimiessaan järjestelmän ylläpitäjinä ja tilaustietojen käsittelijöinä..

 • omat sopimuksen puitteissa salassapitoon sitoutuneet ja myös Euroopan tietosuojatason alaisuuteen kuuluvat tilaustietojen käsittelijät (host-palveluiden ja muiden palveluiden tarjoajat) tietosuojalausekkeessa kuvatulla tavalla.

 

7. Tietojen käsittelyä tietosuoja-asetuksen DSGVO välittömän voimassaoloalueen ulkopuolella tapahtuu vain Sveitsissä olevien käyttäjien kohdalla Sveitsin tietosuojalain pohjalta. Takaamme myös Sveitsissä sijatseville käyttäjillemme sen lisäksi vähintään Euroopan tietosuojatason noudattamisen.

  

8. Muiden kuin aktiiviseen tapahtumaan liittyvien käyttäjätietojen poistaminen tapahtuu välittömästi, viimeistään käytön lopettamisen yhteydessä. Tiedustelua koskevat tiedot poistetaan tiedustelun käsittelyn lopettamisen jälkeen, mikäli tietoja ei tallenneta pysyvästi seuraavan liiketapahtuman vuoksi, ja tiedot poistetaan vasta sopimustietojen poistokonseptin mukaisesti (ks. yllä).

 

9. Suojataso ja suojatoimenpiteet (tietosuoja-asetuksen DSGVO artikla)

Osoitetietojen, kuten ne tallennetaan yleensä julkisiin hakemistoihin, suojatason katsotaan olevan suhteellisen matala. Yksilöllisiä yhteystietoja, erityisesti toimenpidetietoja koskien konkreettisia asennustiedusteluita, pidetään kriittisenä, sillä pahimmassa tapauksessa tietojen päätyessä vääriin käsiin rikolliseen tarkoitukseen osoitetietojen avulla voidaan päätellä myös tilapäisestä rakennuksen turvallisuuden heikkenemisestä oviin, portteihin ja muihin käyttäjän rakennuksen sulkuihin kohdistuvissa töissä. Tietojen häviämisen riskit sen sijaan ovat ongelmattomia, sillä myös konkreettisia käyttäjän tiedusteluita voi palauttaa ongelmitta pienellä vaivalla (palauttaminen).

Tiedot siirretään salattuina (SSL-teknologia) jo sopimuksen tekoa koskevien tiedusteluiden, joissa ilmoitetaan konkreettisia käyttäjätietoja yhteydenottolomakkeen tai konfiguraattorin välityksellä, yhteydessä.

Järjestelmien ylläpitäjät varmistavat, että siirretyt tiedot kohdistetaan ainoastaan konkreettiselle leadille ja siten konkreettiselle käyttäjän tiedustelulle. Lead-järjestelmän järjestelmätoiminnot varmistavat, että käyttäjän tietueen voi lukea ja sitä voi käsitellä ainoastaan käyttäjän tiedusteluita hoitava paikallinen edustaja ja tämän kanssa yhteistyötä tekevä jälleenmyyjä. (esim. Saksassa olevan käyttäjän lähettämä tiedustelu > pääsy tietoihin on Novoferm Vertriebs GmbH:llä, Nürnbergissä olevan käyttäjän lähettämä tiedustelu > täydentävä pääsy tietoihin on Nürnbergissä toimivalla jälleenmyyjällä, joka tekee tarjouksen sopimuksesta autotallin oven toimittamiseksi tai palosuojaoven asentamiseksi).

Kaikki järjestelmäpääsyt on vastaavasti personalisoitu, salasanasuojattu, ja niitä käyttävät henkilöt, joilla on sopimukseen perustuva velvollisuus noudattaa Novoferm GmbH:n tietosuojamääräyksiä ja myös eurooppalaista (täydentäen sveitsiläistä, ks. yllä) tietosuojatasoa omassa työorganisaatiossaan. 

Järjestelmien saatavuus ja kuormitettavuus varmistetaan fyysisillä ja teknisillä suojatoimenpiteillä (palomuuri, suojatut palvelimet tietokonekeskuksissa, varmuuskopiojärjestelmät jne. tekniikan uusimman tason mukaisesti), kuten yleisessä tietosuojakonseptissa on kuvattu.

Järjestelmätietojen palauttaminen varmuuskopioilla taataan yleisessä palautuskonseptissa kuvatulla tavalla.

Suojatoimenpiteiden tehokkuuden tarkastus, tulkinta ja evaluointi taataan konsernin tietosuojavaltuutetun PBE-konseptilla.

  

Isselburgissa toukokuussa 2018

Thorsten Werbeck

 

Tietosuojaohjeita online-tapaamisiin, puhelinkonferensseihin ja webinaareihin Microsoft Teamsilla - Novoferm GmbH

Haluamme antaa sinulle jäljempänä tietoa henkilötietojen käsittelystä silloin, kun käytetään ”Microsoft Teams”- sekä ”Office 365” -palveluita.

Käsittelyn tarkoitus

Käytämme työkalua ”Microsoft Teams” sekä muita ”Office 365 Cloud -palveluita” puhelinkonferenssien, online-tapaamisten, videokonferenssien ja/tai webinaarien sekä online-koulutusten suorittamiseen (seuraavassa: ”Online-tapaamiset”). ”Microsoft Teams” sekä ”Office 365” ovat palveluita, jotka omistaa Microsoft Corp., jonka toimipaikka on USA:ssa.

Microsoft Office 365:n tietosuojaa koskevat tiedot voi lukea täällä:  https://news.microsoft.com/de-de/datenschutz-und-sicherheit-in-microsoft-teams-nutzer/

 

Vastuullinen taho

Vastuullinen taho sellaisten tietojen käsittelylle, jotka liittyvät välittömästi ”online-tapaamisten” suorittamiseen, on Novoferm GmbH.

Ohje:
”Microsoft”-käyttö riippuu kulloinkin käytettävän Office 365 -palvelun käytöstä. ”Teams” edellyttää vain sovelluksen lataamista. Muiden ”Office 365” -palveluiden käyttö edellyttää uutta sisäänkirjautumista ja online-sovellusten käyttöä selaimessa.

Microsoft Teamsissä voit osallistua konferensseihin sovelluksessa kohdan ”Linkki”, ”Teamsiin” integroidun kalenterin tai kulloinkin kyseessä olevien chattien tai ”Teams-kanavien” välityksellä.

Mikäli et halua tai osaa käyttää ”Teams”-sovellusta, silloin perustoiminnot ovat käytettävissä myös selainversion kautta. Selainversio löytyy myös Microsoftin verkkosivulta (http://www.Office.com).
  

Mitä tietoja käsitellään?

Toimintoja ”Teams” tai ”Office 365” käytettäessä käsitellään erilaisia tietotyyppejä. Tietojen laajuus riippuu myös siitä, mitä tietoja ilmoitat ennen osallistumista ”online-tapaamiseen” tai sen aikana. Seuraavat henkilötiedot ovat käsittelyn kohteina:

Käyttäjää koskevat tiedot:
Etunimi, sukunimi, puhelin (valinnainen), sähköpostiosoite, salasana (kun ”Single-Sign-On” ei ole käytössä), profiilikuva (valinnainen), osasto (valinnainen)

Online-metadata:
Aihe, kuvaus (valinnainen), osallistujien IP-osoitteet, laite-/ohjelmistotiedot

Nauhoituksissa (valinnainen):
Kaikkien video-, audio- ja esitysnauhoitusten MP4-tiedosto, kaikkien audionauhoitusten M4A-tiedosto, online-kokouschatin tekstitiedosto.

Kun sisään kirjaudutaan puhelimella:
Saapuvan puhelun ja lähtevän puhelinnumeron tiedot, maan nimi, aloitus- ja lopetusaika. Mahdollisesti voidaan tallentaa muita yhteystietoja, kuten laitteen IP-osoite.

Teksti-, audio- ja videotiedot:

Sinulla voi olla mahdollisuus käyttää ”online-kokouksessa” chat-, kysely- tai gallup-toimintoja sekä muita toimintoja kuva-, ääni- tai videotiedostojen tai Office-tietojen lataamiseen palvelimelta ja palvelimelle. Ilmoittamiasi tietoja käsitellään siltä osin, että ne näytetään ”online-kokouksessa” ja muille osallistujilla on niihin pääsy kokouksen aikana tai sen jälkeen ja mahdollisesti protokolloidaan. Jotta videoita pystytään esittämään ja audiotoisto on mahdollinen, kokouksen keston aikana käsitellään vastaavasti päätelaitteesi mikrofonin sekä päätelaitteen mahdollisen videokameran tietoja. Voit kytkeä kameran tai mykistää mikrofonin milloin vain itse ”zoomauksella” tai ”Teams”-sovelluksilla. Sinun on ilmoitettava ainakin nimesi voidaksesi osallistua online-kokoukseen tai päästäksesi ”kokoustilaan”.

Exchange Online:
Sukunimi, etunimi ja Novofermin Office 365 -palveluihin kirjautumiseen tarvitsema sähköpostiosoite sekä sähköpostit, joita vaihdetaan ja käsitellään tällä palvelulla. Sähköposteja käsitellään sähköisesti (tallennetaan) vain siltä osin kuin se on tarpeen sähköpostien esittämiseksi ja tallentamiseksi käyttäjän suorittaman käsittelyn puitteissa.

SharePoint, OneDrive ja muut Office 365 Cloud -palvelut:
Ainoastaan käyttäjän itse kyseisiin palveluihin tallentamien tietojen tallennus ja ainoastaan käyttäjän määräämän jatkokäsittelyn tai edelleenvälittämisen tarkoitukseen.
  

Käsittelyn laajuus

Käytämme ”Microsoft Teamsiä” ”online-kokousten” toteuttamiseen ja ”Office 365” -toimintoa Microsoft Cloud -palveluiden, kuten OneDrive, Office Online, E-Mail ja SharePoint sekä Microsoft Stream tarjoamiseksi.

Jos haluamme nauhoittaa ”online-kokouksia”, ilmoitamme siitä sinulle etukäteen selkeästi ja pyydämme luvan - mikäli se on tarpeen. Suoritettava nauhoitus näytetään sinulle lisäksi ”Microsoft Teams” -sovelluksessa.

Mikäli se on tarpeen online-kokouksen tapahtumien protokolloimista varten, chat-sisältöjä protokolloidaan. Näin ei yleensä kuitenkaan tehdä. Webinaareissa voimme käsitellä webinaarien nauhoituksen ja jälkikäsittelyn tarkoituksessa myös webinaalin osallistujien kysymyksiä. Mikäli olet rekisteröitynyt ”Microsoft”-käyttäjäksi tai osallistut konferenssiin vieraana, Teamsiin voidaan tallentaa raportteja ”online-kokouksista” (kokouksen metatiedot, puhelinvalinnan tietoja, webinaarien kysymyksiä ja vastauksia, galluptoiminto webinaareissa) kokousten tai kulloinkin kyseessä olevan toimenpiteen päättymiseen saakka ja lisäksi vielä kuukaudeksi sen jälkeen.

Automatisoitua päätöksentekoa tietosuoja-asetuksen DSGVO artikln 22 mukaisesti ei käytetä.
  

Tietojen käsittelyn oikeudellinen peruste

Jos Novoferm GmbH:n työntekijät käsittelevät henkilötietoja, Saksan tietosuojalain BDSG pykälä 26 on tietojen käsittelyn oikeudellinen perusta. Mikäli ”Teamsin” tai Office 365 -toiminnon yhteydessä ei tarvita henkilötietoja liikesuhteen perustamiseksi, suorittamiseksi tai lopettamiseksi mutta tiedot ovat kuitenkin olennaisia ”Teamsin” tai Office 365 -toiminnon käytölle, silloin tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 6 kohdan 1 alakohta f) toimii oikeudellisena perustana tietojen käsittelylle. Meidän pyrkimyksenämme on sellaisissa tapauksissa järjestää ”online-kokouksia” ja online-koulutustoimenpiteitä onnistuneesti sekä tarjota Microsoft-pilvipalveluita koulutustoimenpiteiden tukemiseksi ja kokoukseen osallistujien kommunikoinnin mahdollistamiseksi.

Muutoin tietojen käsittelyn oikeudellinen perusta ”online-kokousten” toteutuksesssa on tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 6 kohdan 1 alakohta b), mikäli kokoukset järjestetään liikesuhteiden puitteissa. Mikäli liikesuhdetta ei ole, oikeudellinen perusta on tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 6 kohdan 1 alakohta f). Myös silloin tavoitteenamme on järjestää onnistuneita ”online-kokouksia”.

  

Vastaanottaja / tietojen välittäminen eteenpäin

Henkilötietoja, joita käsitellään ”online-kokouksiin” osallistumisen yhteydessä sekä Novoferm GmbH:n tarjoamissa Office 365 -palveluissa ei lähtökohtaisesti välitetä kolmansille tahoille, mikäli niitä ei nimenomaisesti ole tarkoitettu luovutettaviksi eteenpäin. Huomaa, että ”online-kokousten” sekä myös henkilökohtaisten tapaamisten sisältöjä käytetään usein tietojen vaihtamiseen asiakkaiden, potentiaalisten asiakkaiden tai kolmansien tahojen kanssa ja ne on siten tarkoitettu luovutettaviksi eteenpäin.

Muut vastaanottajat: ”Teamsin” tarjoaja tarvitsee ja saa yllä mainitut tiedot, mikäli näin on sovittu Microsoftin kanssa solmitun tilausten käsittelystä tehdyn sopimuksen puitteissa.
  

Tietojen käsittely Euroopan unionin ulkopuolella

”MS Teams” sekä ”Office 365” ovat USA:ssa sijaitsevien palveluntarjoajien palveluita. Henkilötietoja käsitellään siten myös kolmansissa maissa. Olemme solmineet palveluntarjoajan kanssa tilausten käsittelysopimuksen, joka vastaa tietosuoja-asetuksen DSGVO artiklan 28 vaatimuksia.
Kohtuullinen tietosuojataso taataan ensinnäkin Microsoft Corporationin ”Privacy Shield” -sertifioinnilla, toiseksi myös niin kutsuttujen EU-vakiosopimusehtojen perusteella.
  

Tietosuojavaltuutettu

Olemme nimenneet tietosuojavaltuutetun.
Hänet tavoittaa seuraavasti:

Thorsten Werbeck,
sähköposti Datenschutz@Novoferm.de, puh.: 02850-910-0
   

Sinun oikeutesi henkilönä, jota asia koskee

Sinulla on oikeus saada tietoa sinua koskevista henkilötiedoista. Mikäli haluat lisätietoja, voit ottaa meihin yhteyttä milloin vain.
Mikäli pyydät tietoa muutoin kuin kirjallisesti, pyydämme ymmärrystä sille, että voimme pyytää sinua todistamaan henkilöllisyytesi.
Lisäksi sinulla on oikeus tietojen korjaamiseen tai poistamiseen tai rajoittaa käsittelyä, mikäli sinulla on siihen lakisääteinen oikeus

Sinulla on myös oikeus vastustaa tietojen käsittelyä lakisääteisten määräysten puitteissa.

Myös oikeus tietojen siirrettävyyteen on olemassa lakisääteisten määräysten puitteissa.

 

Tietojen poistaminen

Poistamme henkilötiedot lähtökohtaisesti sitten, kun tietojen säilyttämiselle ei ole enää tarvetta. Tarvetta voi olla esimerkiksi silloin, kun tietoja tarvitaan vielä sopimukseen perustuvien toimenpiteiden suorittamiseen, virhevastuu- ja tarvittaessa takuuvaatimusten tarkistamiseen ja täyttämiseen tai torjumiseen. Lakisääteisten säilytysvelvollisuuksien tapauksessa poistaminen on mahdollista vasta säilytysvelvollisuuden loppumisen jälkeen.
 

Oikeus tehdä valitus valvovalle viranomaiselle

Sinulla on oikeus tehdä valitus henkilökohtaisten tietojen käsittelystä tietosuojaa valvovalle viranomaiselle.
 

Näiden tietosuojaohjeiden muuttaminen

Muutamme näitä tietosuojaohjeita, mikäli tietojen käsittelyssä tapahtuu muutoksia tai mikäli se on muista syistä tarpeen. Kulloinkin voimassa oleva versio on aina näillä verkkosivuilla.

Päivitetty: kesäkuussa 2021